Yamaha: FG Serie

Wanneer we kijken naar de FG Serie van Yamaha dan hebben we het wellicht wel over de meest populaire akoestische Western gitaar van het Japanse merk. Door de jaren heen heeft deze serie heel wat modellen gekend.

De oorsprong van de Yamaha FG Serie ligt namelijk al in de jaren ’60 van de vorige. Het eerste model van de FG Serie dat gemaakt werd was de FG150 en deze werd door Yamaha in 1966 op de markt gebracht.

Yamaha blijft door ontwikkelen

De eerste FG Serie van Yamaha was een schot in de roos als het gaat over akoestisch Western gitaren. Het model werd wereldwijd veel verkocht en Yamaha besloot het model door te blijven ontwikkelen.

Ook binnen de gitaarwereld geldt dat de ontwikkelingen niet stilstaan. Door de decennia heen kwamen er steeds meer houtsoorten op de markt, nieuwe technieken werden toegepast, de bouw van de gitaar werd veranderd en men was steeds beter in staat om het geluid dat de gitaar maakt te analyseren.

Dit resulteerde in het feit dat er elke 5 tot 10 jaar een nieuwe FG Serie gitaar door Yamaha op de markt gebracht werd. Elke keer een stukje beter, elke keer klonk hij steeds een beetje beter omdat de R&D afdeling van Yamaha steeds beter dingen kon analyseren.

De moderne Yamaha FG850.

Moderne FG Serie

Yamaha is met de FG Serie akoestische Western gitaren op dit moment bij de FG800 serie beland. Binnen de FG800 zijn er meerdere uitvoering waar je voor kunt kiezen. Van een simpel model tot het meest luxe model dat je binnen de FG Serie krijgen kunt.

De FG800 is eigenlijk de meeste simpele gitaar die je binnen de FG Serie van Yamaha op dit moment kunt krijgen. Deze kun je in verschillende kleuren krijgen maar verder is de gitaar eigenlijk heel basic. Een goede akoestische Western gitaar zoals je ze verwacht van Yamaha maar natuurlijk niet het topmodel uit deze serie.

Het is eigenlijk zo, hoe hoger het getal wordt binnen FG Serie hoe luxer model gitaar je hebt. Zo is de FG850 het meest luxe model dat je kunt krijgen binnen deze serie op dit moment.

Bij elke model binnen de FG Serie hoort natuurlijk een bepaald budget. Daar waar je de simpele FG800 voor iets meer dan €200 hebt ben je voor de FG840 en FG850 ruim €400 kwijt. Het is net wat jouw budget is maar binnen de FG Serie is voor ieder wat wils.

Het is alweer een tijd geleden dat de FG800 Serie door Yamaha op de de markt gebracht werd, bijna 10 jaar geleden alweer dus wellicht dat we binnen afzienbare tijd mogen gaan genieten van de volgende generatie FG Serie van Yamaha.

Koen Snoek - Leer gitaar spelen in 22 lessen!

Gitaar spelen als een echte PRO?

Met de online videocursus ‘Gitaar spelen in 22 lessen’ hoor je binnen no-time resultaat!

Breng mij naar de gratis proeflessen!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.