Flamenco gitaar

De Flamenco gitaar is een zeer sterke afleiding van de traditionele Spaanse/klassieke gitaar. Ze lijken erg veel op elkaar maar toch, ze verschillen op sommige vlakken ook wel weer van elkaar. Daarom heeft de Flamenco gitaar ook zijn eigen benaming gekregen.

Samenstelling Flamenco gitaar

Het grote verschil tussen de Flamenco gitaar en de standaard Spaanse gitaar zit hem eigenlijk in 1 ding. De klankkast. Deze wijkt af van de gewone Spaanse gitaar. De klankkast is namelijk qua grootte wat kleiner en hij is wat minder diep. Dankzij deze gitaar werd het mogelijk om de kracht en felheid van de Flamenco over te brengen.

Materialen Flamenco gitaar

Net als de Spaanse en Western gitaar kun je de Flamenco gitaar ook in vele verschillende samenstelling krijgen. Zo worden ze gemaakt van goedkope, makkelijk te verkrijgen materialen maar ook van zeer zeldzamere houtsoorten.

Flamenco gitaren zijn er in heel veel prijsklassen te krijgen. Van €100 tot meer dan €4.000. Allemaal is het mogelijk.

Toepassing Flamenco gitaar

De Flamenco gitaar wordt veelvuldig toegepast in het muziekgenre dat de gitaar zelf draagt. Het Flamenco-genre namelijk. Flamenco is een muziekgenre dat afkomstig is uit de meest zuidelijke provincies van Spanje.

Dit is een uitbundige muzieksoort waarbij veel muzikale versieringen ten gehore worden gebracht. Tijdens het spelen van deze muziek die soms bijna Arabisch klinkt wordt er snel en op een hoog niveau gedanst. Daarom dat de felheid en de kracht van deze gitaar zo goed bij deze muzieksmaak past.

Het bespelen van de Flamenco gitaar

Het bespelen van de Flamenco gitaar verschilt vrij weinig van het bespelen van de Spaanse gitaar. Doordat alleen de klankkast echt anders zul je de Flamenco gitaar kunnen bespelen als je ook een gewone akoestische gitaar kunt bespelen. Wel is het natuurlijk zo dat niet heel veel mensen in Nederland de muzieksmaak hebben om een Flamenco gitaar te bespelen.

Maar ondanks dat kun je er altijd voor kiezen om een Flamenco gitaar eens te proberen ongeacht jouw muzieksmaak

Koen Snoek - Leer gitaar spelen in 22 lessen!

Gitaar spelen als een echte PRO?

Met de online videocursus ‘Gitaar spelen in 22 lessen’ hoor je binnen no-time resultaat!

Breng mij naar de gratis proeflessen!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *