Cort: Earth

De Cort Earth is een serie akoestische Western gitaren die voor iedereen eigenlijk wel betaalbaar is. Het is een gitaar die iets meer is dan een beginnersgitaar. Als beginner met een wat groter budget zou je ook kunnen kiezen voor een Cort akoestische gitaar uit de Earth serie.

Dreadnought gitaar

Alle gitaren uit de Earth serie van Cort zijn zogeheten Dreadnought gitaren. Deze bouwvorm is eigenlijk de standaard geworden als het gaat om de bouw van de body van de gitaar.

Wel is het zo dat de binnen de Earth serie van Cort verschillende modellen te verkrijgen zijn. Naast dat er verschillende kleuren te verkrijgen zijn, zijn ook niet alle modellen van dezelfde materialen gemaakt.

Bijvoorbeeld bij het maken van de toets zijn bij verschillende modellen, verschillende materialen toegepast. Zo heeft de Earth 80 N bijvoorbeeld een toets van ovangkolhout en de 70 NT heeft een toets gemaakt van palissander. Elk weer met zijn eigen unieke klanken.

Brengt ons terug naar gouden tijden

De Cort Earth serie brengt ons vooral terug naar de gouden tijden van gitaarbouwers die Akoestische Western gitaren maakten. Dit komt door de sound en de looks van de Cort Earth serie. De Earth serie klinkt zoals de gitaren destijds deden en zien er ook zo uit.

De combinatie van dit en de betaalbare aanschijfprijs maakt de Cort Earth Serie tot een akoestische Western gitaar dit voor meerdere niveaus geschikt is. Dus ook als beginner kun je zeker kiezen voor een Cort Earth gitaar.

De brug -en topkam van deze de Cort Earth serie zijn bij alle modellen gemaakt van botmateriaal. Deze twee kleine delen worden allebei gemaakt van buffelbotten.

Buffelbot zorgt ervoor dat de energie in de vorm van geluid dat door het trillen van de snaren overgebracht wordt heel natuurlijk en transparant klinkt. Hierdoor zijn veel gitaristen fan van de Earth serie, hij klinkt heel natuurlijk en dat willen veel mensen.

Qua uiterlijk kun je natuurlijk kiezen wat je zelf mooi vindt. Je kunt kiezen voor naturel look met een matte afwerking maar ook een open-pore body is mogelijk met de Earth serie, het is net wat jij zelf wilt.

Gitaartabs.nl - Leer gitaar spelen voor een prikkie

GitaarTabs – Leer gitaar spelen voor een prikkie!

Wil jij graag gitaar leren spelen maar wil je niet investeren in dure gitaar lessen? Klik op onderstaande knop om voor €4,95 met de lessen van GitaarTabs te beginnen!

bekijk deze aanbieding!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.