Robert Westerholt

Gitarist, zanger en medeoprichter van Within Temptation

Robert Westerholt werd geboren op 2 januari 1975 in de plaat Waddinxveen in Zuid-Holland. Robert werd geboren in een gezin waar eigenlijk geen muzikale geschiedenis in zat.

Robert Westerholt was vanaf jonge leeftijd al erg veel bezig met muziek. Op jonge leeftijd had hij al een gitaar en hij was erg geïnteresseerd in de Metal muziek en dan met name symfonische metal muziek.

Pre Within Temptation tijdperk

Robert Westerholt begint zijn muzikale carrière niet meteen met Within Temptation. Begin jaren ’90 van de vorige eeuw begint hij namelijk de band “The Circle” met toetsenist Martijn Spierenburg.

De twee zullen nog lang samen blijven spelen. Ze wisten het op dat moment zelf nog niet maar Spierenburg zou in de toekomst ook de toetsenist van Westerholt zijn band Within Temptation worden.

Ook de bassist van The Circle genaamd Jeroen van Veen zou met deze twee jongens mee verhuizen naar Within Temptation enkele jaren later.

Tegen het tijd dat de band The Circle eigenlijk op zijn einde liep kwam Sharon den Adel ook nog even in beeld. Zij werkte mee aan de laatste plaat maar daarna werd de band The Circle opgeheven.

Embed from Getty Images

Hier zie je Robert Westerhof en Sharon den Adel tijdens een optreden op het Download Festival in Donington

Robert en Sharon beginnen Within Temptation

Nadat de band The Circle opgeheven was en Robert en Sharon elkaar wat beter hadden leren kennen besloten zijn om met zijn tweeën een nieuwe band op te richten.

Nadat ze samen wat ideeën opgedaan hadden en ze Jeroen van Veen en Martijn Spierenburg weer gestrikt hadden voor hun band werd Within Temptation in 1996 geboren.

Robert zijn functie binnen de band

Als van kinds af aan is Robert bezig met gitaar spelen ook binnen zijn nieuwe band zal hij de gitarist worden. Gitaar spelen is hem op het lijf geschreven en regelmatig perst hij er ook een vette solo uit als hij op het podium staat.

Binnen deze symfonische metal band horen we niet alleen het sopraangeluid van zangeres Sharon den Adel maar ook Robert neemt een deeltje van de zang voor zijn rekening. Robert is namelijk in staat om grunt gedeelte van de zang goed ten gehore te brengen. Iets dat heel goed binnen de muziek van Within Temptation past.

Persoonlijke leven

Naast dat Robert en Sharon partners zijn binnen deze band ontstaat er ook een liefdesrelatie tussen de gitarist en zangers van de band. Deze relatie leidt uit eindelijk tot een huwelijk tussen deze tweede artiesten.

Uit dit huwelijk komen 3 kinderen voort, Eva Luna (07-12-2005), Robin Aiden (01-06-2009) en Logan Arwin (31-03-2011). Naast een tijdelijke relatiebreuk in 2007 zijn Robert en Sharon met hun 3 kinderen nog steeds gezin.

Koen Snoek - Leer gitaar spelen in 22 lessen!

Gitaar spelen als een echte PRO?

Met de online videocursus ‘Gitaar spelen in 22 lessen’ hoor je binnen no-time resultaat!

Breng mij naar de gratis proeflessen!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.