De mooiste gitaarstandaard kopen? Hier vind je ze!

De gitaarstandaard, onmisbaar voor het behoud van jouw gitaar

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

[Laatst geüpdatet op 15-03-2021 – 13:13 uur]

Je hebt een mooie gitaar gekocht en zoekt nog een manier om deze veilig op te bergen. Nu kun je hem ergens tegen de muur aanzetten of op tafel leggen maar dat is vragen om problemen. Als je hem tegen de muur aan zet dan is het wachten tot het moment komt dat hij omvalt en hierbij langs de muur schraapt en beschadigd. Daarom is het verstandig om voor in huis of in de oefenruimte een gitaarstandaard te kopen.

Vele verschillende soorten

Als we het hebben over gitaarstandaarden dan kun je enorm veel verschillende soorten kopen. Afhankelijk van wat jouw wens en budget is kun je bepalen welke gitaarstandaard je wilt kopen. Van A-steunen, tot muurbeugels, tot inklapbare standaarden die je eenvoudig mee kunt nemen. Van alles is er te verkrijgen tegenwoordig.

Niet elke gitaar past op elke standaard

Dan is het zo dat niet elke gitaar op elke standaard past. Dus als je een gitaarstandaard gaat kopen let dan wel goed op, zorg er voor dat de standaard die je koopt ook geschikt is voor jouw gitaar. Wanneer je ook nog niet in bezit bent van een gitaar, als beginner bijvoorbeeld, kun je er ook voor kiezen om een complete set in 1 keer te kopen. Voor een beginner zijn de startersetje van Johnny Brook erg geschikt, zo hoeft jij je geen zorgen te maken dat er iets niet past.

mooiste gitaarstandaard kopen

Muurbeugels

Een muurbeugel gebruiken dat is 1 van de mogelijkheden die je hebt om een gitaar op te bergen. Deze beugels zijn relatief klein en goedkoop te maken. Toch zit er wel degelijk verschil tussen de verschillende muurbeugels. Kwaliteitsverschil is er absoluut. Je kunt ze voor €6 krijgen maar je kunt ze ook voor €80 krijgen. Mijn mening, de duurdere zijn echt wel beter maar vooral ook stukken mooier.

Er zijn veel verschillende muurbeugels die populair zijn bij gitaristen tegenwoordig. Dit komt omdat iedereen zijn eigen smaak heeft. Ook bij muurbeugels zie je mensen die kiezen voor een bepaald soort omdat ze deze het mooiste vinden.

Men wil graag de mooiste gitaarstandaard kopen omdat het een ding is dat vaak in zicht staat of hangt. Of het nu in de woonkamer is, in de oefenruimte of in de slaapkamer. Je ziet het ding vaak, dus hij moet wel mooi zijn.

Simpele maar effectieve muurbeugels

Er zijn mensen die snel tevreden zijn en die willen niet meer dan een simpele maar effectieve muurbeugel. Dit zijn beugels, simpel van vorm en vaak matzwart gespoten. Met een paar schroeven maak je hem aan de muur vast, simpeler dan dit kan het niet en je bent heel goedkoop klaar. Deze beugels zijn namelijk de goedkoopste in het segment.

Designer muurbeugel, prachtig uiterlijk

Dan zijn er natuurlijk ook mensen die toch iets meer geven om het uiterlijk. Ze willen de mooiste gitaarstandaard kopen voor in huis. Zij kiezen er dan voor om een designer muurbeugel op te hangen. Als de beugel bijvoorbeeld in de woonkamer hangt vind ik deze beugels zelf persoonlijk ook mooier. Verschillende kleuren en materialen maken deze beugel vaak tot een object dat best gezien mag worden.

Beugels speciaal voor metal & rock heads

Gitaristen en liefhebbers van de metal en rockmuziek, daar ben ik er zelf ook 1 van, die houden vaak wel van een bijzondere muurbeugel. Daarom zijn er voor de metal en rock heads onder ons ook al speciale muurbeugels. Een skelethand, een duivelshoorn, van alles is mogelijk, zo’n beugel past precies tussen jouw Metallica posters op de slaapkamer.

mooiste gitaarstandaard kopen

De mooiste muurbeugels voor jouw gitaar!

Of hij nu basic, designer of uniek moet zijn. Ze zijn allemaal te vinden.

Vind ze allemaal hier in de webshop!

Gitaarstatieven met A-vorm

Een tweede optie die je hebt is een gitaarstatief met A-vorm. Als jij geen gaten in de muur wilt of mag boren voor een muurbeugel dan is een gitaarstatief ook een prima oplossing. Tevens zijn deze statieven heel compact en heel makkelijk op te bergen en mee te nemen. Perfect als je ergens buitenshuis met jouw gitaar moet zijn.

Wanneer je de mooiste gitaarstandaard wilt kopen dan zijn er bij de gitaarstatieven met A-vorm ook veel keuzes. Net als bij auto’s en televisies geldt hier ook, de mooiere zijn toch vaak wel iets duurder. Maar ook is het zo dat de mooiere vaak ook van betere kwaliteit zijn.

Bij deze gitaarstatieven is het namelijk zo dat je wel aanzienlijk kwaliteitsverschil hebt. De goedkopere uitvoering doen wat ze moeten doen maar zijn vaak aanzienlijk minder stabiel dan de wat duurdere uitvoeringen. Het is maar net wat jouw gitaar je waard is.

Simpel maar effectieve statieven

Ook in deze categorie gitaarstandaarden hebben we de simpele maar effectieve statieven. Dit is zijn de goedkopere statieven die ik eerder al benoemde. Ze zijn prima voor wat ze moeten doen. Maar wanneer je een gitaar hebt die je heel wat waard is, die een hoge aanschafwaarde heeft dan had ik gekozen voor een wat steviger statief. Als beginner die waarschijnlijk een wat goedkopere gitaar heeft is dit een prima oplossing.

Designer statieven, passen in elk interieur

Net als bij de muurbeugels en alle andere dingen die gemaakt worden zijn er ook designer statieven. Op deze manier kun je de mooiste gitaarstandaard kopen want de designer statieven passen binnen ieder interieur. Met hun fraaie afwerking, gladde vormen en prachtige kleuren kun je hem gerust, op een opvallende plek in de woonkamer zetten. Samen met jouw gitaar maakt dit een prachtig plaatje.

Goed merk, goed statief

Dit is de laatste optie die je hebt als je kiest voor een gitaarstatief met een A-vorm. De goede merken maken gewoon stevige en stabiele statieven. Voor merken als Stagg en König & Meyer is het een eitje om een stabiel statief te ontwerpen en te maken. Uiteraard zijn deze statieven wel iets duurder maar dat is zijn geld ook zeker waard qua product.

Mooiste gitaarstandaard kopen

De beste gitaarstatieven in A-vorm

Basic, designer, een goed merk of een combinatie van die laatste twee? Het is allemaal mogelijk.

Klik hier voor de mooiste gitaarstatieven!

Gitaarstatieven met halsondersteuning

Dan kun je ook nog een gitaarstatief kopen die ook voorzien is van een ondersteuning voor de hals. Deze zijn natuurlijk wel wat groter dan de A-vormige gitaarstatieven aangezien ze de hogere ondersteuning voor de hals ook hebben.

Het grote voordeel van deze statieven is dat ze in hoogte verstelbaar zijn. Hierdoor kun je de hals van de gitaar zo hoog mogelijk ondersteunen om er voor te zorgen dat de gitaar zo stevig mogelijk staat.

Simpele, basic statieven

De basic, simpele statieven die in hoogte verstelbaar zijn heb je al voor iets meer dan €10. Je moet je dan wel realiseren dat de prijs/kwaliteit verhouding dan ook wel aardig klopt. Het is een licht statief, over het algemeen gemaakt van goedkope materialen en de afwerking is simpel. Maar voor de kleinere budgetten of de beginner is dit prima te doen.

Prachtige designer statieven

Bij de hoge designer statieven is het absoluut mogelijk om de mooiste gitaarstandaard te kopen. Doordat deze statieven hoog en groot zijn is er voor fabrikanten veel ruimte om zichzelf uit te leven. Verschillende materialen, kleuren en bijzonder vormen kunnen worden toegepast om tot een indrukwekkend geheel te komen.

Een sterk merk, een stevig statief

Deze optie is natuurlijk ook mogelijk bij een gitaarstatief dat in hoogte verstelbaar is. Een merk als König & Meyer staat bekend om het maken van goede statieven. Zij hebben namelijk heel veel ervaring hiermee. Van gitaarstandaarden tot microfoonstandaarden en alles daartussen. Kies je voor een K&M statief dan kies je voor een stevig en stabiel statief.

mooiste gitaarstandaard kopen

Prachtige in hoogte verstelbare statieven

Ze zijn hier te vinden. Met veel materiaal is veel moois te maken.

Klik hier voor deze prachtige standaarden!

Zoals je ziet is er een enorm aanbod aan gitaarstandaarden in alle prijsklassementen. Via de links hierboven is er voor iedereen wel wat te vinden. Wat jouw smaak of budget ook is. Heb je een keuze gemaakt? Laat gerust jouw keuze achter onder dit bericht. We zijn namelijk benieuwd wat mede gitaristen kiezen.

Leon van Gitaarvermaak
Als schrijver van GitaarVermaak.nl hou ik jullie graag op de hoogte van alles wat te maken heeft met gitaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *