Gitaar leren spelen online, lees hier hoe!

Tegenwoordig zijn er talloze mogelijkheden om online, goed gitaar te leren spelen.

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Voor 20 jaar geleden dan waren er niet zo heel veel mogelijkheden om gitaar te leren spelen. Vaak kreeg je tijdens de muziekles op school wel een beetje en de rest moest je in de avonduren op de muziekschool leren. Gelukkig hebben we tegenwoordig tal van andere mogelijkheden hiervoor. In het digitale tijdperk waarin we leven kunnen we prima gitaar leren spelen online, via een interactieve, online training.

Heel veel mensen wil graag de gitaar gaan bespelen maar uiteindelijk kiezen ze ervoor om niet beginnen. Als reden hoor ik vaak dat het niet in hun drukke leven past. Velen heb een baan van 40 uur, een gezin, andere hobby’s en hierdoor zeggen ze geen tijd te hebben om te leren gitaar spelen. Terwijl ze dit wel heel graag willen.

Ik snap wanneer mensen zeggen dat geen tijd hebben om naar een muziekschool te gaan. Je moet dan vaak een vaste avond in de week vrijplannen en dit lukt gewoon niet altijd. En als je wilt leren gitaar spelen dan is routine en consistentie echt heel erg belangrijk. Het is belangrijk dat je er dagelijks mee bezig bent. Het moet een onderdeel worden van jouw routine.

Online gitaar leren spelen: Wherever, Whenever

Maar als je praat over online gitaar leren spelen dan is “Geen tijd hebben” geen goede smoes meer om het een beetje oneerbiedig te zeggen. Want wanneer je iets wilt leren dan maak je er tijd voor. Ongeacht alle andere bezigheden die je in jouw drukke leven hebt.

Dat is het grote voordeel van online gitaar leren spelen. Wanneer je maar een internetverbinding en een scherm hebt dan kun je er mee aan de slag, altijd en overal. Elke vrij momentje, elke vrij uurtje dat je hebt kun je gebruiken om te oefenen met jouw gitaar.

De voordelen van het digitale tijdperk

Het digitale tijdperk waar we in leven geeft daarom ook vele voordelen. Het online gitaar leren spelen is op deze manier voor iedereen bereikbaar geworden. Met vele hulpmiddelen als YouTube, Skype en andere interactieve software zijn cursusmakers in staat om hele goede online trainingen te maken.

Daarnaast heeft online gitaar leren spelen 1 heel groot voordeel ten opzichte van het leren gitaar spelen bij een ouderwetse muziekschool. Het is namelijk vele malen goedkoper. Het scheelt echt enorm veel geld als je het naast elkaar legt.

Als je een doorsnee online gitaarles pakt en je legt deze naast de kosten dat een muziekschool per uur kost dan kan er maar zo een factor 8 of meer in zitten. Daar waar een ouderwetse muziekschool voor sommige mensen niet te betalen is, is een online gitaarles vaak wel goed te betalen. Voor een online gitaarles ben je zo’n €15 per maand kwijt terwijl een muziekschool zo €30 per uur kost.

Les je een jaar online dan kost het ongeveer €180,- maar les je een jaar lang, elke week bij de muziekschool dan ben je zo ruim €1.500,- kwijt

gitaar leren spelen online

Waar moet ik beginnen als ik online gitaar wil leren spelen?

Nou allereerst moet je natuurlijk een echte gitaar hebben wanneer je online gitaar wilt leren spelen. Met welke gitaar je moet beginnen? Daar zijn de meningen over verdeeld. De 1 vindt dat je met elke gitaar, dus ook een elektrische, kunt beginnen en de ander vindt dat je met een akoestische gitaar moet beginnen. Deze discussie is er altijd geweest en zal er ook altijd blijven.

Welke gitaar moet ik kiezen volgens GitaarVermaak.nl?

Ondanks dat onze mening niet altijd gedeeld wordt zijn wij bij GitaarVermaak.nl van mening dat je het beste kunt beginnen met een akoestische gitaar. Om precies te zijn met een akoestische Western gitaar. Je zou ook met een akoestische Spaanse gitaar kunnen beginnen maar deze is in onze optiek iets lastiger te bespelen aangezien de hals van een Spaanse gitaar aanzienlijk dikker is. Hierdoor kun je op het begin wat moeilijk je vinger op de snaren krijgen en houden.

Voor welk bedrag koop ik een goede beginnersgitaar?

Dit is een vraag die heel veel gitaristen is spe zich ook afvragen. Ze willen met gitaar leren spelen beginnen maar willen ook geen enorm kapitaal uit moeten geven voordat ze kunnen beginnen.

Dit is ook 1 van de dingen waarom wij ook adviseren om met een akoestische gitaar te beginnen. Dan hoeft je op het begin alleen een gitaar met een paar accessoires te kopen. Zou je met een elektrische gitaar beginnen dan heb je ook meteen een versterker en bekabeling nodig wat de investering weer een stuk duurder maakt.

“Goedkoop is Duurkoop”. Deze uitspraak kennen we allemaal en ook bij het kopen van een beginnersgitaar gaat dit ook wel aardig op. Je kunt namelijk via sommige grote webshops en zelfs supermarktketens een gitaar kopen voor €30 of €40. Dit kun je doen maar dan heb je echt goedkope kwaliteit. Een gitaar die niet lang meegaat als je hem veel gebruikt en niet meer goed is wanneer jij een iets hoger niveau bereikt.

Afhankelijk van wat jouw budget is zou ik adviseren om een gitaar te kopen van ergens tussen de €70 en €150. In dat segment zijn prima beginnersgitaren te vinden. Uiteraard geldt hier natuurlijk dat de wat duurdere gitaren van een beter merk zijn en dus betere kwaliteit en gaan dus langer mee. Merken als Ibanez, Fazley maar zelf ook Fender maken betaalbare beginnersgitaren.

gitaar leren spelen online

Online gitaar leren spelen met GitaarTabs.nl

1 van de goede en veel gebruikte netwerken hiervoor is het netwerk van GitaarTabs.nl. Dit is voor ons ook een bekende cursus waar wijzelf ook toegang tot hebben. Via deze cursus leer je met de juiste instelling absoluut een goede basis voor het gitaar spelen.

En wanneer je een goede, solide basis opgebouwd hebt via GitaarTabs.nl dan kun je daarna ook nog verder met de vervolgcursus om het niveau van een gevorderde te bereiken.

Met het uitgebreide forum er bij en de gesloten community die er bij hoort blijf je nooit lang met vragen zitten. Dit forum met duizenden leden heeft gitaristen van alle niveau’s waaraan je ook je vragen kunt stellen. Je wordt altijd snel geholpen. Mocht je er dan nog niet uit komen dan kun je ook nog rechtstreeks mailcontact met jouw gitaarleraar hebben.

Eindeloze inspiratie met de ProTabs

Naast het uitgebreide cursusmateriaal met video’s gemaakt vanuit verschillende hoeken krijg je ook toegang tot duizenden ProTabs gemaakt door GitaarTabs.nl. Dit zijn video’s die begeleid worden met gitaartabs. Een soort notenschrift dat voor iedereen te begrijpen is.

Tussen deze ProTabs zijn allerlei verschillende nummers te vinden uit allerlei verschillende genres. Van ouderwetse Rock ’n Roll tot de huidige Top40 muziek, van Davina Michelle tot aan Metallica. Er zit absoluut muziek tussen die jij mooi vindt. Op deze leuke, interactieve manier kun jij straks met een goede basis jouw favoriete muziek leren spelen.

De eerste maand voor €1,-

Dit vind ik nog het grootste voordeel van deze training. Je kunt het de eerste maand voor slechts €1,- proberen. Zo heb je een maand de tijd om te kijken of het wat voor je is. Maar als je echt gitaar wilt leren spelen dan zul je merken dat dit wel wat voor je is. Met deze training leer je een goede basis van het gitaar spelen om daarna jouw niveau elke dag een beetje beter te krijgen.

Gitaartabs.nl - Leer gitaar spelen voor een prikkie

Vandaag nog beginnen met gitaar spelen?

Met deze training leer je gegarandeerd gitaar spelen en ontvang je heel veel gitaartabs van de mooiste en meest recente nummers. Nu de eerste maand voor slechts €1,00 en dagelijks opzegbaar!

Klik hier en begin direct!
Leon van Gitaarvermaak
Als schrijver van GitaarVermaak.nl hou ik jullie graag op de hoogte van alles wat te maken heeft met gitaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *