Een elektrische gitaar kopen doe je met deze tips!

Zo speel jij binnenkort wellicht ook de dikste gitaarsolo's.

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Of het nu door jouw muzieksmaak komt of je wilt gewoon de elektrische gitaar gaan bespelen, het is wel belangrijk dat je even nadenkt voordat je een gitaar koopt. Daarom hebben we dit blogbericht voor jou geschreven met een aantal tips voor jouw als je een elektrische gitaar wilt gaan kopen.

Je bent immers een beginner met de elektrische gitaar

Daar gaat dit blogbericht over. Uiteraard zijn wij nog steeds van mening dat je het beste kunt beginnen op een akoestische gitaar maar, er zijn natuurlijk ook veel mensen die meteen beginnen met een elektrische gitaar en dus helpen we jou hier ook graag mee. Een elektrische gitaar vinden veel mensen en vooral jongeren toch een stuk indrukwekkender er uit zien dan een akoestische.

Een andere optie is dat je begonnen bent met akoestisch, de basis goed beheerst en nu graag elektrisch wilt gaan spelen. Je wilt misschien dikke gitaarsolo’s leren spelen of de elektrische gitaar is gemaakt voor jouw muziek smaak.

Is de elektrische gitaar geschikt voor jouw muzieksmaak?

Wanneer je een elektrische gitaar wilt gaan kopen dan is het wel handig om te weten wat de samenstelling van een elektrische gitaar is. Deze verschilt namelijk behoorlijk van een akoestische gitaar.

Als je een elektrische gitaar wilt gaan kopen dan is dit 1 van de eerste tips die ik je wil geven. Ga voor jezelf na of de muziek die jij wilt gaan spelen bij de elektrische gitaar past. Houd je van een goed stukje rock of metal? Ja dan past de elektrische gitaar goed bij jouw. Houd je van Country/Western of van Jazz? Dan past de elektrische gitaar niet echt bij je.

Koop een gitaar die jij ECHT mooi vindt!

Soms wordt dit stukje wel eens onderschat maar koop echt een gitaar die jij mooi vindt. Dus zoek een kleurensamenstelling, een model of een combinatie hiervan die jij mooi vindt. Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende kleuren te krijgen

Ga je een elektrische gitaar kopen dan is dit 1 van de volgende tips die je moet onthouden. Een gitaar die jij echt mooi vindt pak je gewoon sneller op om te gaan oefenen. Je kunt hem in de woonkamer in het zicht zetten, je vindt hem immers heel mooi, waardoor je sneller geneigd bent hem te pakken en te gaan spelen.

Elektrische gitaar kopen in winkel of online?

Dit is de volgende afweging die je moet gaan maken. Waar je de gitaar ook koopt, online of offline, het heeft allebei zijn voor -en nadelen.

Wanneer je bij een muziekwinkel wilt kopen dan moet je het geluk hebben dat er een winkel in de buurt zit. Ik woon zelf in het oosten van het land en er zit in mijn woonplaats geen muziekwinkel die elektrische gitaren verkoopt.

Een voordeel van kopen bij een muziekwinkel is dat je altijd meer service hebt dan wanneer je de gitaar bij een webwinkel koopt. Als je er wat mee hebt dan kun je altijd terugvallen op de verkopende winkel om het op te lossen.

Een nadeel hiervan is, een muziekwinkel is over het algemeen een stuk duurder. Door de te leveren service, het personeel dat er rondloopt en misschien wel de huur van het pand moeten ze meer winst maken op een gitaar dan een webwinkel.

Elektrisch gitaar online kopen heeft tegenwoordig veel voordelen

Ondanks de service die een muziekwinkel leveren kan heeft online kopen tegenwoordig ook veel voordelen. Toen webshops net op kwamen waren een aantal factoren waarmee ze nog tekort deden ten opzichte van muziekwinkels.

Tegenwoordig zijn webshops ook heel snel met leveren. In sommige gevallen is het al “Vandaag besteld voor 23:00 uur? Morgen gratis bezorgd!”. Je besteld die gitaar ’s avonds op de bank en de dag erna, als je terugkomt van je werk of school heb je de gitaar al in huis.

Ook hebben webshops tegenwoordig heel veel verschillende gitaren te koop dus heb jij veel keuzemogelijkheden. Daarnaast zijn heel veel van deze gitaren op voorraad of zijn ze binnen een paar werkdagen te leveren.

elektrische gitaar kopen tips

Wat zijn de kosten van een elektrische gitaar kopen?

Dit is wat iedereen zich natuurlijk afvraagt als ze een elektrische gitaar willen gaan kopen. Nou je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt een budget gitaar kopen voor een paar tientjes of een Les Paul gitaar van Gibson.

Natuurlijk wil je als beginner niet meteen een godsvermogen uit willen geven. Gelukkig is dat ook helemaal niet nodig. Als je een elektrische gitaar wilt gaat kopen dan is 1 van mijn volgende tips, koop niet een te dure gitaar.

Dit advies geef ik omdat je simpelweg nog niet helemaal zeker weet of het bespelen van de elektrische gitaar echt wat voor jou is. Of je bent iemand die meteen met een elektrische gitaar begint en nog niet zeker weten of gitaar spelen wat is.

Als je echt net begint dan heb je al een leuke elektrische gitaar voor iets meer dan €100. Dit is absoluut geen kwaliteit zoals Gibson dat maakt maar daar is de prijs ook naar. Als beginner red je het hier makkelijk mee en later, wanneer je meer gevorderd bent, kun je kiezen voor een wat duurdere gitaar van een betere kwaliteit.

Complete set voor een elektrische gitaar kopen

Als beginners die een elektrische gitaar gaat kopen is een complete starters de laatste van mijn tips. Hiermee ben je in 1 keer klaar. Je ontvangt niet alleen een elektrische gitaar maar ook nog eens een heel aantal accessoires die niet mogen ontbreken.

Want als beginners wil jij je bezig houden met het leren bespelen van de elektrische gitaar en niet met accessoires die je nodig hebt. Om dat te voorkomen heeft Johnny Brook een aantal starter sets op de markt gebracht met verschillende mogelijkheden qua kleur van de gitaar.

Behalve de gitaar ontvang je ook een versterker in dezelfde kleur als de gitaar. Een kabel voor naar de versterkers, een gitaarhoes, plectrums, stemapparaat, reserve snaren en wat vitaal gereedschap voor jouw gitaar om de snaren te kunnen vervangen.

Het hele pakket in de bovenstaande foto’s is voor deze prijs van jou!

Zo ben jij in 1 keer klaar en kun je zo snel mogelijk beginnen met het bespelen van de elektrische gitaar. De enige keuze die jij moet maken is welke kleur jij het beste bij jou vindt passen. Deze set is namelijk in verschillende kleuren beschikbaar dus er moet wel wat voor jou bij zitten.

Een complete starter set voor de elektrische gitaar kopen?

Met de setjes van Johnny Brook ben je in 1 keer klaar en kun je morgen nog beginnen met de elektrische gitaar te bespelen. Het enige dat je moet kiezen is de kleur.

Vind hier meer informatie!
Leon van Gitaarvermaak
Als schrijver van GitaarVermaak.nl hou ik jullie graag op de hoogte van alles wat te maken heeft met gitaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *