Ed Sheeran voor de gitaar: Little Black Songbook

De leukste liedjes van Ed Sheraan voor op jouw gitaar.

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Ed Sheeran, de Brtise singer/songwriter is tegenwoordig niet meer weg te denken uit wereldwijde hitlijsten. Met zijn nummers als Shape of You, I See Fire, Castle on the Hill, Thinking out Loud enzovoorts veroverd Ed Sheeran keer op keer de hitlijsten en blijft hij scoren. Met zijn prachtige stem en zijn gitaar in zijn hand is Ed Sheraan niet meer weg te denken uit de wereldwijde hitlijsten. Daarom is hij ook een bron van inspiratie voor amateur gitaristen of singer/songwriters.

Carrière

Muziek was voor Ed Sheeran heel zijn leven al heel erg belangrijk. Op zeer jonge leeftijd begint hij al met gitaar spelen en muziek te schrijven. Hiervoor blijkt hij uitermate getalenteerd te zijn. Vanaf 2005, toen Sheeran nog maar 16 jaar oud was begon hij met zijn eerste muziek op te nemen en deed hij in de jaren erna ook al enkele kleine optredens.

Toen hij in 2010 besloot om naar Los Angeles te vliegen en daar mee te doen met een aantal open-mic optredens werd Sheeran op gemerkt door Jamie Foxx. Later zou Sheeran in samenwerking met Foxx een aantal nummers op gaan nemen.

Ook mede door het YouTube kanaal dat Sheeran destijds had werd hij alsmaar populairder. Steeds mensen begonnen zijn kanaal te volgen en zijn muziek te luisteren. Mede door de erkenning van Sheeran zijn talent door onder andere Elton John raakte in 2010 de carrière van Sheeran in een stroomversnelling.

Invloedrijk door nuchterheid

Mensen die de muziek van Sheeran luisteren en beelden van hem gezien hebben die kunnen het beamen. Ondanks zijn enorme succes, zijn enorme bankrekening en alles daar omheen is Sheeran 1 van de weinige artiesten die nuchter blijft. Al dat overdreven gedoe, daar wilt Sheeran niet aan mee doen.

Bij talkshows is hij regelmatig te vinden. Het maakt hem niet uit bij welke talkshow hij zit. Hij gaat zitten, is zichzelf en vanuit zichzelf weet hij zich goed te redden. Zonder heel veel moeite te moeten doen gaat hij de gesprekken aan en kletst hij zo de hele aflevering aan elkaar.

Heel veel mensen kunnen deze nuchterheid van Sheeran dan ook waarderen en dit heeft heel erg veel bijgedragen aan hoe invloedrijk hij geworden is.

Genre Ed Sheeran

Wanneer Ed Sheeran met zijn gitaar muziek gaat maken dan is er eigenlijk 1 genre dat er boven uit steekt. De muziek die hij maakt is voornamelijk popmuziek. Popmuziek die door een enorm mainstream publiek geluisterd wordt wereldwijd.

Tevens heeft hij met andere artiesten waaronder Eminem een nummer samen opgenomen. Dit resulteerde in het nummer “River” waarbij de wereldberoemde rapmuziek van Eminem gecombineerd werd met de popmuziek die Ed Sheeran met zijn gitaar maakt.

Inspiratie

Door het enorme publiek dat Ed Sheraan met zijn gitaar en stem wereldwijd bereikt heeft is hij ook vaak een bron van inspiratie. De nummers die hij geschreven heeft en uitvoert met zijn gitaar en zijn zang is iets dat veel mensen willen kunnen.

De muziek die Ed Sheeran gemaakt heeft is dus immens populair en daarom is er ook voor gekozen om de muziek hij gemaakt heeft, en dan met name de bekendere nummers, te bundelen in een boek. In dit boek dat niet veel grote is dan een half A4’tje staat precies beschreven hoe je de nummers moet spelen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

The Little Black Songbook

The Little Black Songbook is een reeks boeken die uitgebracht is door Hal Leonard Europe. Niet alleen brachten ze een serie uit met de nummers van Ed Sheeran. Ook bestaan er boek van onder andere Johnny Cash, Queen en nog meer artiesten. Allemaal kleine, handzame boeken waar alles in staat dat je moet weten om deze muziek te kunnen spelen.

Bomvol met nummers

70 nummers zijn er maar liefst gebundeld in dit boek uit de Little Black Songbook serie. Al deze nummers zijn volledig beschreven zodat jij als gitarist een eenvoudig overzicht hebt van deze 70 nummers van Sheeran. Deze 70 nummers zijn duidelijk beschreven in dit boek zodat jij er ook echt wat aan hebt.

Gitaartabs, teksten en meer

Dit boek bevat van 70 nummers de gitaartabs met bijbehorende symbolen en de songteksten van alle nummers. Zo heb jij een heel compleet boek met alle muziek van Sheeran die jij wilt hebben en die jij wilt leren. Met dit boek bij de hand heb je alles dat je nodig hebt om thuis de nummers te oefenen en eigen te kunnen maken.

Moeilijkheidsgraad

De muziek Ed Sheeran samen met zijn gitaar gemaakt heeft is niet voor niks zo bekend geworden. De muziek die hij gemaakt heeft vergt wel enige oefening maar vooral moet je zelf al wel een behoorlijk stukje gitaar kunnen spelen.

Het is niet zo dat de muziek van Sheeran heel erg moeilijk is om te bespelen maar het gaat natuurlijk niet vanzelf. Daarom wordt de muziek van Sheeran ook door meerdere aanbieders van het boek beschreven als “gemiddeld”. Wanneer je net begint met gitaar spelen dan gaat het nog niet lukken om deze muziek te spelen. Ben je al wat van een hoger niveau en vind je de muziek van Sheeran leuk? Dan is het dit een hele leuke uitdaging om met jezelf aan te gaan.

Wat kost dit boek?

Dit is natuurlijk een belangrijke vraag. Je wilt natuurlijk wel voor jezelf weten of het het waard is om dit boek aan te schaffen. De aanschafprijs van dit boek valt heel erg mee als je nagaat dat er 70 nummers compleet in beschreven zijn.

De prijzen van dit boek verschillen per aanbieder. Bij de ene aanbieder kost hij €17,95 en bij een andere aanbieder kost hij €19,90. Duurder dan €20,00 zal dit leuke Black Songboek niet zijn. Dus voor minder dan 2 tientjes heb je 70 nummers van Ed Sheeran. Hiermee kun je je wel even vermaken!

Groot fan van Ed Sheeran?

Met dit boek kun je vandaag nog beginnen met het spelen van zijn prachtige muziek.

Koop dit boek nu
Leon van Gitaarvermaak
Als schrijver van GitaarVermaak.nl hou ik jullie graag op de hoogte van alles wat te maken heeft met gitaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *