Tonale stelsel

Het tonale stelsel is binnen de wereld van het gitaar spelen onmisbaar. Het is ook erg belangrijk dat je goed weet wat het tonale stelsel inhoudt. Het tonale stelsel is een verzameling van tonen die jij met jouw gitaar kunt spelen. Dezelfde tonen zijn namelijk ook meerdere plekken op de gitaar te maken.

Het tonale stelsel bevat namelijk 12 tonen. De tonen die je met je gitaar kunt spelen zijn de A – Bes – B – C – Cis – D – Es – E – F – Fis – G en d Gis toon. De A, B, C, D, E, F en G toon zijn hele noten en de Bes, Cis, Es, Fis en Gis zijn “gebroken” tonen. Bij verschillende cursussen wordt het tonale stelsel ook uitgelegd en het is belangrijk dat je deze volgorde uit je hoofd weet. Nadat je al deze tonen gehad hebt begint het weer van vooraf aan maar dan speel je alles een octaaf hoger of lager, afhankelijk van waar op de hals je begonnen bent.

Onder andere bij les 2 van Gitaarles van Koen wordt het tonale stelsel voor gedaan en heel duidelijk uitgelegd zodat jij dit als beginner ook begrijpt.

Gitaartabs.nl - Leer gitaar spelen voor een prikkie

GitaarTabs – Leer gitaar spelen voor een prikkie!

Wil jij graag gitaar leren spelen maar wil je niet investeren in dure gitaar lessen? Klik op onderstaande knop om voor €4,95 met de lessen van GitaarTabs te beginnen!

bekijk deze aanbieding!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.