Reverb

Als we het over het effect Reverb hebben dan hebben we het over het Engelse woord Reverberation. Reverberation is het effect dat ontstaat wanneer een geluidsbron weggestuurd wordt, weerkaatst op bijvoorbeeld een muur en het geluid weer terugkomt. Voor ons allemaal beter bekend als het echo of galmgeluid. Vooral in grote gebouwen als kerken kan het galmeffect soms wel 10 seconden duren en duurt het heel lang voordat het weer stil wordt.

Binnen de gitaarwereld is de Reverb praktisch het meeste gebruikte effect. Er zijn effectenpedalen te krijgen die je tussen jouw gitaar en de versterker kunt doen en hierdoor zo nu en dan een Reverb effect door het geluid gooit. Met het Reverb effect kun je bijvoorbeeld met een elektrische gitaar hele leuke galmeffecten maken die erg leuk klinken.

Gitaartabs.nl - Leer gitaar spelen voor een prikkie

GitaarTabs – Leer gitaar spelen voor een prikkie!

Wil jij graag gitaar leren spelen maar wil je niet investeren in dure gitaar lessen? Klik op onderstaande knop om voor €4,95 met de lessen van GitaarTabs te beginnen!

bekijk deze aanbieding!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.