Plectrum

Dit stukje accessoire kennen we natuurlijk allemaal. Het is het stukje plastic dat je tussen jouw duim en wijsvinger of tussen jouw duim en middelvinger klemt. Met dit stukje plastic kun je heel nauwkeurig de snaren aanslaan. Ook al lijkt dit stukje plastic heel simpel, toch is niet ieder plectrum hetzelfde de plectrum.

Plectrums zijn er in allerlei verschillende soorten te krijgen. Allereerst is het mogelijk om te spelen met de dikte van het materiaal. De ene persoon speelt met een plectrum van 1 millimeter dik, de ander kan maar zo weer met een plectrum van 2,5 millimeter gebruiken. Ook zijn er veel verschillende vormen, kleuren en materialen te krijgen.

Dan is het sowieso als beginnende gitarist een goed idee om gitaar te spelen met een plectrum. Wanneer je met een plectrum speelt kun je de snaren veel nauwkeuriger aanslaan dan wanneer je dat met een vinger of nagel zult doen. Wanneer je wat meer ervaring hebt kun je er natuurlijk altijd nog voor kiezen om met je vinger te gaan spelen i.p.v. met een plectrum.

Koen Snoek - Leer gitaar spelen in 22 lessen!

Gitaar spelen als een echte PRO?

Met de online videocursus ‘Gitaar spelen in 22 lessen’ hoor je binnen no-time resultaat!

Breng mij naar de gratis proeflessen!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.