Neck-Dive

Neck-Dive is een bekend fenomeen dat kan ontstaan wanneer iemand staand aan het spelen is en zijn of haar gitaar voorzien heeft van een (te) gladde gitaarband. Daarom is het belangrijk dat je een gitaarband koopt die stroef genoeg is of voorzien is van een anti-slip gedeelte.

Bij het fenomeen dat we Neck-Dive wilt de hals van de gitaar richting de grond zakken. Dit gebeurd wanneer je staand aan het spelen bent en veel beweegt. Door de (te) gladde gitaarband die om je schouder hangt kan deze gaan glijden. Door de zwaartekracht zal de gitaar naar beneden willen zakken.

Dit kan heel erg vervelend zijn wanneer je lekker staand aan het oefenen of aan het optreden bent. Daarnaast moet je uitkijken dat je hierdoor jouw gitaar niet beschadigd. De juiste oplossing op Neck-Dive te voorkomen? Koop een goede, stroeve gitaarband zodat het instrument niet kan gaan schuiven.

Koen Snoek - Leer gitaar spelen in 22 lessen!

Gitaar spelen als een echte PRO?

Met de online videocursus ‘Gitaar spelen in 22 lessen’ hoor je binnen no-time resultaat!

Breng mij naar de gratis proeflessen!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.