Flying V

De Flying V gitaar is voor de gitaristen onder ons die van wat steviger gitaargeluid houden. De Flying V is een afwijkende bouwvorm bij elektrische gitaren die we voornamelijk in de Metalwereld tegen komen.

In veel soorten stromingen van de metalmuziek kom je de Flying V tegen. Van Trashmetal tot aan Death Metal. 1 van de zangers/gitaristen waar ik persoonlijk groot fan van ben is James Hetfield van Metallica. Hij is/was regelmatig op het podium te zien met 1 van zijn vele Flying V gitaren.

De term Flying V is afgeleid van de vorm van de gitaar. De body van de gitaar heeft de vorm van een V. Samen met de hals van de gitaar kreeg het een futuristisch uiterlijk. Het leek volgens velen op een futuristisch vliegend object, vandaar de term Flying V.

Toen het merk Gibson eind jaren 50 van de vorige eeuw de Flying V op de markt bracht was deze gitaar zijn tijd ver vooruit. Pas veel later, in de jaren 60 en 70 toen de metalmuziek echt op kwam zetten werd de Flying V echt populair. Tegenwoordig wordt de Flying V gezien als de moeder der aller metal gitaren en is dit model ook niet meer weg te denken.

Gitaartabs.nl - Leer gitaar spelen voor een prikkie

GitaarTabs – Leer gitaar spelen voor een prikkie!

Wil jij graag gitaar leren spelen maar wil je niet investeren in dure gitaar lessen? Klik op onderstaande knop om voor €4,95 met de lessen van GitaarTabs te beginnen!

bekijk deze aanbieding!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.