Elektronenbuis

De elektronenbuis of soms beter bekend als de radiobuis is een vitaal onderdeel van een buizenversterker. Vele gitaristen zweren ook nog steeds bij de buizenversterkers vanwege het prachtige geluid dat gemaakt wordt. Ook bij het afspelen van muziek zijn er nog steeds veel mensen die het liefst een buizenversterker gebruiken.

De elektronenbuis is een glazen buis die vacuüm getrokken is. In het vacuüm van de buis zit een gloeidraad die dienstdoet als kathode. Om de gloeidraad heen zit een cilindrisch, stalen plaatje die weer dienstdoet als anode. Wanneer de gloeidraad opwarmt en de anode met voldoende spanning positief gepolariseerd is begint er een elektronenstroom te lopen. Dit is beter bekend als het Edisoneffect en zodra dit proces loopt begint de elektronenbuis zijn werk te doen. Wat uiteindelijk, samen met nog heel veel andere componenten in de versterker, het geluid van jouw gitaar versterkt.

Onder andere het Britse merk Orange maakt kwalitatief goede buizenversterkers. Wanneer jij een Orange buizenversterker zou kopen dan weet je zeker dat je een stukje kwaliteit in huis haalt.

Koen Snoek - Leer gitaar spelen in 22 lessen!

Gitaar spelen als een echte PRO?

Met de online videocursus ‘Gitaar spelen in 22 lessen’ hoor je binnen no-time resultaat!

Breng mij naar de gratis proeflessen!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.