Condensator

Dit is een heel klein onderdeel dat te vinden is in een gitaarversterker. Ondanks dat dit onderdeel heel klein is, is het toch een heel nuttig onderdeel. De condensator is in staat om een kleine hoeveelheid spanning op te slaan. Je kunt het min of meer zien als een hele kleine batterij.

De condensator wordt gebruik bij de potmeters die tonen regelen van de versterker. Net als bij alle elektrisch onderdelen wordt ook bij de condensator er een eenheid aangehangen. Dit gebeurd heel vaak in “millifarad”. Bij de zeer kleine condensators spreek van vaak van “microfarad”. 1000 microfarad is 1 millifarad.

Een condensator is een gevoelig elektrisch onderdeel. Spanningsverschillen of extreme trillingen zijn funest voor dit kleine onderdeeltje. Gelukkig is een condensator altijd goed te vinden op de printplaat en relatief makkelijk te vervangen mocht hij onverhoopt een keer stuk gaan.

Koen Snoek - Leer gitaar spelen in 22 lessen!

Gitaar spelen als een echte PRO?

Met de online videocursus ‘Gitaar spelen in 22 lessen’ hoor je binnen no-time resultaat!

Breng mij naar de gratis proeflessen!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.