Stagetuners

Hij wordt wel eens onder de effectenpedalen geschaard en op zich is dat ook wel een beetje terecht. De Stagestuner is vaak een optie die ingebouwd zit bij in een effectenpedaal. Er zijn natuurlijk ook stagetuners die enkel en alleen voor het stemmen bedoeld zijn.

Wat is een stagetuner?

Nou als je het woord letterlijk vertaald dan weet je het eigenlijk al. Letterlijk vertaald is het een “Podiumstemmer”, een stemapparaat dat je dus op het podium of in de oefenruimte kunt gebruiken wanneer je aan het spelen bent.

Het grote voordeel van een stagetuner is dat deze geen last heeft van omgevingsgeluid. Bij het gebruik van normale stemapparaten zul je het probleem krijgen dat hij teveel omgevingsgeluid omvangt, helemaal als je zelf aan het spelen bent.

De stagetuner wordt met kabels aangesloten tussen de elektrische of elektroakoestische gitaar en de versterker door middel van de 2 stuks 6,3 mm Jackplug aansluitingen die op de stagetuner zitten. Hij meet dus het signaal dat via de kabel binnenkomt en weer weggaat, hij hoeft dus geen geluid te “horen” om te kunnen bepalen of de toon goed is.

Het grote voordeel van een stagetuner

De stagetuner kun je dus in een hele luide omgeving gewoon gebruiken. Ideaal dus in de oefenruimte of wanneer jij op het podium even wilt kijken of jou gitaar nog goed gestemd is.

De meeste stagetuners geven met een duidelijk en fel licht aan of de aangeslagen toon goed is. Hierdoor zie je heel snel of je hem misschien iets moet bijstellen. Dit is op deze manier zo gedaan.

Gitaartabs.nl - Leer gitaar spelen voor een prikkie

GitaarTabs – Leer gitaar spelen voor een prikkie!

Wil jij graag gitaar leren spelen maar wil je niet investeren in dure gitaar lessen? Klik op onderstaande knop om voor €4,95 met de lessen van GitaarTabs te beginnen!

bekijk deze aanbieding!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.