Racktuners

Racktuners zijn stemapparaten die veelal op het podium gebruikt worden bij de wat professionelere installaties. Bij livebands die op het podium staan is dit dé oplossingen om in 1 oogopslag te kunnen zien of de gitaar nog goed gestemd is.

Wat is een rack?

Een rack is een veelgebruikt iets bij audio installaties. Dit zijn de kasten met een inbouwbreedte van 19 inch. Heel veel audioapparatuur dat opgehangen kan worden is met de dezelfde breedte gebouwd. Hierdoor kunnen de verschillende apparaten die gebruikt worden eenvoudig gemonteerd worden en zijn ze goed beschermd.

Om direct een goed beeld te krijgen, we hebben allemaal we eens een serverruimte gezien met een grote patchkast er in. Deze zitten ook in een 19 inch rack gebouwd.

Een racktuner is dus een soort van stemapparaat wat je ook in een 19 inch kast bouwt. Hij is voorzien van een goede, felle display zodat je altijd goed kunt zien wat de display weergeeft.

De gitaar sluit je aan met een kabel op de racktuner en daarna weer van de racktuner met een kabel naar het volgende station binnen de geluidsinstallatie. Zo kun je tijdens het spelen altijd zien of de gitaar nog goed gestemd is en kun je, als het nodig is, de gitaar tussendoor snel even weer op de juiste toonhoogte brengen.

Racktuner in flightcase

Ook heb je met een racktuner de mogelijkheid om deze in een flightcase te bouwen. Alleen de racktuner of in een flightcase met meer apparatuur. In een flightcase is jouw kostbare apparatuur natuurlijk altijd goed beschermd.

Of hij nu op het podium of in de oefenruimte staat of getransporteerd wordt. In een flightcase is de apparatuur altijd veilig en zal het niet kunnen beschadigen.

Korg Racktuner. Afbeelding: Bax-Shop
Gitaartabs.nl - Leer gitaar spelen voor een prikkie

GitaarTabs – Leer gitaar spelen voor een prikkie!

Wil jij graag gitaar leren spelen maar wil je niet investeren in dure gitaar lessen? Klik op onderstaande knop om voor €4,95 met de lessen van GitaarTabs te beginnen!

bekijk deze aanbieding!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.