Clip-on tuner

Niets is vervelender dan luisteren naar een gitaar of een gitaar bespelen die niet goed gestemd is. De tonen klinken niet lekker in je oren en menig gitarist krijgt dan ook kippenvel wanneer ze een toon horen die er gewoon helemaal naast zit. Om jouw gitaar te stemmen zijn er natuurlijk heel veel mogelijkheden maar de compacte clip-on tuner is een handig en heel betaalbaar stemapparaat.

Wat is een clip-on tuner?

De clip-on tuner heeft zijn naam te danken aan de manier waarop hij op de gitaar bevestigd wordt. Je klemt hem namelijk aan het uiteinde van de gitaar op de kop van de hals. Door de stevige veer die in de clip-on tuner zit zal hij stevig vast zitten.

Verder werkt een clip-on tuner eigenlijk hetzelfde als alle andere stemapparaten. Het kleine apparaatje vangt het geluid van jouw gitaar op en bepaald of de toon juist is of niet. Dit wordt aangegeven op de display en dat weet jij dat je de snaar aan moet spannen.

Met de display onderscheidt een clip-on tuner zich

Net als bij alle andere stemapparaten zijn clip-on tuners er natuurlijk in heel veel verschillende soorten te krijgen. Van dingen van een paar euro tot eentje die vele malen duurder is.

Een clip-on tuner onderscheidt zichzelf eigenlijk altijd met de display. De goedkopere uitvoeringen hebben vaak een heel eenvoudig display. Op zich niets mis mee maar vaak zijn deze displays niet voorzien van achtergrond verlichting, hierdoor wordt het aflezen van de display in een relatief donkere ruimte erg lastig.

De wat duurdere clip-on tuners onderscheiden zich dus door de heldere en duidelijke displays. Je ziet duidelijk op de display welke toon aangeslagen is en hoeveel je “naast” de juiste toonhoogte zit. De clip-on tuner hierboven is er eentje uit het duurdere segement.

Koen Snoek - Leer gitaar spelen in 22 lessen!

Gitaar spelen als een echte PRO?

Met de online videocursus ‘Gitaar spelen in 22 lessen’ hoor je binnen no-time resultaat!

Breng mij naar de gratis proeflessen!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.