Pure Nickel

Pure Nickel is ook een soort snaar die je op veel gitaren kunt gebruiken. Letterlijk vertaald betekend dit pure nikkel. Sommige mensen willen dan nog wel eens denken dat de snaren van pure nikkel gemaakt zijn maar dat is natuurlijk niet het geval. Nikkel is een veel te zacht materiaal om snaren van te maken.

Gewone “standaard” stalen snaren zijn altijd voorzien van een beschermende laag. Dit om er voor te zorgen dat de stalen snaren niet gaan roesten. Staal roest namelijk heel erg snel. Deze beschermde laag is vaak gemaakt van een combinatie van 8% nikkel en 92% staal.

Pure nikkel omwikkeling

Bij Pure Nickle is dit uiteraard niet het geval. De beschermende laag die er dan om heen zit is dan gemaakt van 100% nikkel. Door het gebruik van pure nikkel heeft de snaar ook weer zijn eigen unieke eigenschappen.

Verschil tussen Pure Nickel & Plated Nickel

Platen Nickel is de “standaard” nikkel bescherming van 8% nikkel en 92% staal. Qua uiterlijk en kleur zie je niet zo heel veel verschil tussen deze 2 soorten maar qua toon en levensduur zit er zeker wel verschil in.

Pure Nickel snaren hebben van zichzelf de eigenschap dat ze van begin af aan eigenlijk al een beetje “gebroken” klinken. Ze klinken eigenlijk niet als nieuwe snaren. Maar het grote voordeel van deze snaren is wel dat ze uiteindelijk de toon wel langer vasthouden dan Nickel Plated snaren

Dus qua levensduur gaat de Pure Nickel snaar langer mee. Qua toon klink hij wat warmer en zachter als een Nickel Plated snaar. Afhankelijk van wat jouw wens qua toon is kun je er voor kiezen om Pure Nickel snaren op jouw gitaar te spannen.

Toepassing Pure Nickel

Pure Nickel snaren worden veelal toegepast op akoestische gitaren. Onder andere bij de vrolijke Hawaï muziek worden deze snaren veel toegepast vanwege het warme en zachter geluid. Maar ook voor degenen die graag aan het “plukken” zijn op een elektrische gitaar is het mogelijk om Pure Nickel snaren toe te passen.

Koen Snoek - Leer gitaar spelen in 22 lessen!

Gitaar spelen als een echte PRO?

Met de online videocursus ‘Gitaar spelen in 22 lessen’ hoor je binnen no-time resultaat!

Breng mij naar de gratis proeflessen!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.