Ernie Ball: 2223 Super Slinky

De 2223 Super Slinky snarenset van Ernie Ball is een setje snaren dat geschikt is voor de elektrische gitaar. Deze snaren zijn gemaakt van staal en zijn voor bescherming tegen corrosie net als heel veel andere snaren omwonden met een laag nikkel. De binnensnaar is een zeskantige stalen snaren die vertind is. Dit geeft samen een gebalanceerd en warm geluid.

De één na lichtste set van Ernie Ball

De 2223 Super Slinky snarenset is de één na lichtste set die je kunt krijgen van Ernie Ball. Dit betekend dus dat er nog 1 setje is die nog dunnere snaren heeft.

De dunne snaren van de 2223 Super Slinky snaren hebben een aantal grote voordelen. Doordat de snaren dus dun zijn en van weinig materiaal gemaakt zijn laten ze zich eenvoudig indrukken. Dit is vooral voor mensen met kleine handen of met weinig kracht in de vingers er prettig. Je hoeft namelijk de snaren niet heel hard in te drukken om toch de juiste toon te krijgen.

Deze snarenset voor de elektrische gitaar leent zich ook heel goed voor het spelen van gitaarsolo’s. Bij de gitaarsolo’s wordt heel vaak de snaar omhoog gedrukt om het geluid een “jankend” effect mee te geven. Je kunt je wel voorstellen dat wanneer de snaar heel dun is, je deze snaar makkelijker omhoog kunt drukken als je een solo speelt.

Daarom gebruikt Angus Young ze ook

Dat is ook de reden waarom wereldberoemd gitarist Angus Young (AC-DC) regelmatig gebruik maakt van de 2223 Super Slinky snaren van Ernie Ball op zijn elektrische gitaar. Hij staat natuurlijk bekend om zijn waanzinnige solo’s die in de Hardrockmuziek van AC-DC voor komen.

Door de dunne snaren is hij veel beter in staat om de solo’s te spelen. Mede doordat hij dus ook niet zoveel kracht hoeft te zetten om de snaren in te drukken of omhoog te drukken kan hij het solo’s spelen veel langer volhouden.

De snaardikte van de Ernie Ball 2223 Super Slinky snaren begint bij .009 en eindigt bij .042. Anders gezegd, de dunste snaar is 0,009 [inch] in doorsnede en de dikste snaar is 0,042 [inch] in doorsnede. Respectievelijk 0,23 en 1,07 [mm].

Koen Snoek - Leer gitaar spelen in 22 lessen!

Gitaar spelen als een echte PRO?

Met de online videocursus ‘Gitaar spelen in 22 lessen’ hoor je binnen no-time resultaat!

Breng mij naar de gratis proeflessen!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.