Ernie Ball: 2221 Regular Slinky

De 2221 Regular Slinky snaren van Ernie Ball zijn misschien wel de beste verkocht snaren voor de elektrische gitaar. Het zijn sowieso de best verkochte snaren voor de elektrische gitaar die Ernie Ball maakt. Dit komt omdat dit setje snaren geschikt is voor eigenlijk alle genres waarbinnen de elektrische gitaar gebruikt wordt.

Snaren die al heel lang bestaan

Ernie Ball maakt al heel lang, heel veel verschillende soorten snaren maar de 2221 Regular Slinky is een setje snaren dat al behoorlijk ver teruggaat in de tijd. Oprichter van dit bedrijf Roland Sherwood (Ernie) Ball kwam namelijk begin jaren ’60 van de vorige eeuw al met idee van deze snaren.

Snaren die destijds op elektrische gitaren zaten waren vaak lastig om goed in te kunnen drukken. Vooral beginnende gitaristen hadden veel moeite om de snaren goed in te drukken om de juiste klank te krijgen. Daardoor begonnen ze de snaren heel erg hard in te drukken, dit resulteerde vanzelf weer in pijnlijke vingers en handen.

Hierop bedacht meneer Ball de 2221 Regular Slinky snaren. Deze snaren waren dunner dan andere snaren die doorgaans op de elektrische gitaar gemonteerd zaten. Ook koos Ernie Ball ervoor om de G-snaar niet te omwinden met een buiensnaar zoals andere fabrikanten dat allemaal nog wel deden.

Grote gitaarbedrijven zagen er niet veel in

Het grappige van deze snaren, wat nu één van de best verkochte snaren ter wereld zijn, was dat de grote gitaarfabrikanten het in de jaren ’60 niet zagen zitten om deze snaren toe te gaan passen. Zij hielden vast aan de snaren waarvan ook de G-snaar meestal nog omwonden was.

Ernie Ball zette zijn idee van deze snaren set natuurlijk niet opzij en ging ze op een andere manier proberen te verkopen. Hij zocht een andere, wat kleinere snaren fabrikant en kreeg het voor elkaar om zijn Regular Slinky snaren te gaan verkopen in een klein winkeltje.

Dit bleek een schot in de roos voor Ernie Ball. Via deze winkels gingen de 2221 Regular Slinky snaren als warme broodjes over de toonbank en werden deze snaren wereldwijd een groot succes, mede doordat ze binnen elke genre te gebruiken waren.

De snaardikte van deze set is .010 tot en met .046. Dit betekend dat de dunste snaar een doorsnede heeft van 0,010 [inch] en de dikste snaar heeft een doorsnede van 0,046 [inch]. Respectievelijk 0,25 en 1,17 [mm].

Gitaartabs.nl - Leer gitaar spelen voor een prikkie

GitaarTabs – Leer gitaar spelen voor een prikkie!

Wil jij graag gitaar leren spelen maar wil je niet investeren in dure gitaar lessen? Klik op onderstaande knop om voor €4,95 met de lessen van GitaarTabs te beginnen!

bekijk deze aanbieding!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.