Duimplectrum

Naast een traditioneel plectrum wordt er ook vaak gebruik gemaakt van een duimplectrum. Dit is geen plectrum dat je tussen je vingers vasthoudt maar deze schuif je over jouw duim heen

Deze duimplectrums worden veel toegepast wanneer je er voor kiest om te gaan tokkelen met jouw gitaar. Het duimplectrum kan tevens toegepast worden bij eigenlijk bijna alle snaarinstrumenten.

Bij het aanschaffen van een duimplectrum dan is het belangrijk dat je er voor zorg dat je hem niet te groot of te klein koopt. Koop je hem te groot dan glijdt hij van jouw duim af, koop je hem te klein dan krijg je hem niet fatsoenlijk over je duim geschoven.

De vuistregel hiervoor is dat je een duimplectrum koopt dat ongeveer 1.5 millimeter groter is in diameter dan de duim. Op die manier kun je hem nooit te groot of nooit te klein kopen.

Met duimplectrums geldt hetzelfde als met gewone plectrums, ze zijn er in allerlei verschillende soorten, maten en kleuren van vele verschillende merken te krijgen. Op die manier kun je altijd iets vinden dat je mooi vindt en kun je er mee gaan experimenteren.

Het is niet voor iedereen weggelegd om met een duimplectrum te gaan spelen. Ook ligt het wel aan jouw muzieksmaak of het wat voor je is maar het proberen, dat kun je altijd proberen.

Gitaartabs.nl - Leer gitaar spelen voor een prikkie

GitaarTabs – Leer gitaar spelen voor een prikkie!

Wil jij graag gitaar leren spelen maar wil je niet investeren in dure gitaar lessen? Klik op onderstaande knop om voor €4,95 met de lessen van GitaarTabs te beginnen!

bekijk deze aanbieding!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.