Timber Tones

Wanneer we de naam Timber Tones horen dan zal niet meteen bij iedereen een belletje gaan rinkelen. Timber Tones is namelijk een bedrijf dat niets anders doet dan gitaar plectrums maken van natuurlijke materialen. Al dan niet rechtstreeks gewonnen uit de natuur of gemaakt van een afvalproduct van een andere industrie.

Ecologisch 100% verantwoord

Dit is eigenlijk waar heel het bedrijf Timber Tones voor staat. De producten die zij maken moeten 100% ecologisch verantwoord zijn. De plectrums worden gemaakt met de gedachte om zoveel mogelijk rekening te houden met dieren, planten, bomen en de rest van de natuur op deze planeet.

Dit onderdeel staat zeer hoog in het vaandel bij Timber Tones. Om deze 100% ecologische verantwoorde manier van werken te waarborgen neemt het bedrijf ook elk jaar deel aan CITES, oftwel de Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora.

Hierbij komen heel veel bedrijven en producenten van over de wereld samen om afspraken te maken over het gebruik van materialen en het beschermen van bedreigde diersoorten, planten en bomen. Met deze afspraken waarborgt Timber Tones hun ecologische verantwoordelijkheid.

Van afval tot plectrum

Ook op deze manier is Timber Tones ecologisch verantwoord bezig. Een heel simpel voorbeeld. Speciaal voor de ukelele maakt Timber-Tones ook plectrums. Deze plectrums zijn gemaakt van leer. Niet van nieuw leer maar van afval stukken die overblijven na het produceren van gitaarbanden. Hierbij blijven relatief grote stukken leer over, dit tovert Timber-Tones weer om in plectrums.

In korte tijd groot geworden

Dit is ook iets dat Timber-Tones gelukt is. Ze begonnen met het produceren van de luxueuze plectrums in 2009. In 11 jaar tijd zijn ze uitgegroeid tot een serieus grote leveranciers van luxe plectrums. Over de hele wereld worden de Timber-Tones plectrums verkocht in meer dan 5.000 winkels en webwinkels. Deze enorme groei zegt natuurlijk wat over het bedrijf en de producten die zijn levert.

Hieronder zie je een video impressie van een Timber Tones plectrum op een klassieke gitaar

Koen Snoek - Leer gitaar spelen in 22 lessen!

Gitaar spelen als een echte PRO?

Met de online videocursus ‘Gitaar spelen in 22 lessen’ hoor je binnen no-time resultaat!

Breng mij naar de gratis proeflessen!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.