Speelsteun

Je zult het zelf misschien ook wel doen maar veel mensen die de akoestische gitaar bespelen, Western of Spaans, doen dit regelmatig terwijl ze op een stoel of bank zitten. Of misschien dat je al wel op het podium optreedt en tijdens het spelen op een artiestenkruk zit.

Je zult dan waarschijnlijk al vaak genoeg gemerkt hebben dat de gitaar van jouw been afglijdt omdat je jouw been vaak toch iets schuin naar beneden hebt hangen wanneer je zit. De speelsteun is een heel handig accessoire om dit te voorkomen..

Anti-slip onderkant

Het fijne van zo’n speelhulp is dat hij speciaal ontworpen is om bovenstaand probleem te voorkomen. De speelsteun zet je namelijk met de onderkant op jouw been en de bovenkant van het ding wordt bevestigd aan de gitaar.

De laag rubber die aan de onderkant gemonteerd zit zorgt er voor dat de speelsteun stevig op jouw dijbeen blijft zitten. Deze anti-slip laag maakt hij bijna onmogelijk om de speelsteun nog weg te laten glijden.

Verstelbaar met vleugelmoeren

Ieder mens is qua formaat natuurlijk anders en dus houdt iedereen de gitaar anders vast dan de ander. Daarom zijn veel speelsteunen uitgerust met een systeem waarbij je de hoogte van de steun kunt veranderen. Wanneer je wat kleiner bent wil je natuurlijk niet je de gitaar bijna tegen jouw kin aan zit.

Daarom zijn de speelsteunen verstelbaar. De wat betere speelsteunen maken gebruik van vleugelmoeren. Hiermee kun je de speelsteun heel snel losdraaien, iets verstellen na jouw wens en meteen weer vastdraaien. Zo ben je maar een paar seconde bezig om de speelsteun te verstellen.

Zuignappen voor de gitaar

Dan moet de speelsteun ook nog aan de gitaar bevestigd worden. Je wilt namelijk niet dat de speelsteun de gitaar kan beschadigen maar hij moet ook wel goed vastzitten zodat hij niet wegschiet.

Hiervoor is de speelsteun vaak uitgerust met viertal zuignappen. Deze zijn goed te positioneren waardoor je ze recht op de zijkant van de gitaar kan zetten. Zo kun je de zuignappen goed indrukken zodat ze goed vacuüm trekken. Hierdoor blijft de speelsteun stevig aan de body van jouw gitaar vastzitten.

Gitaartabs.nl - Leer gitaar spelen voor een prikkie

GitaarTabs – Leer gitaar spelen voor een prikkie!

Wil jij graag gitaar leren spelen maar wil je niet investeren in dure gitaar lessen? Klik op onderstaande knop om voor €4,95 met de lessen van GitaarTabs te beginnen!

bekijk deze aanbieding!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.