Zekering

De zekering is 1 van de elektrische beveiligingen die in een gitaarversterker zitten. Ze worden ook vaak een smeltzekering genoemd. Een smeltzekering wordt in de versterker gebouwd om de elektrische bedrading en andere componenten te beschermen tegen een te hoge spanning. Of het nu een component in de versterker is of bijvoorbeeld een slecht aggregaat, het is mogelijk dat jouw versterker voorzien wordt van een te hoge spanning.

Een zekering is vaak van een koperlegering gemaakt. Afhankelijk van de dikte van de zekering kan deze een korte tijd een te hoge spanning aan. Duurt dit te lang dan zal het stukje koper doormidden smelten. Hierdoor wordt de omloop van het elektrische circuit onderbroken en beschermt de doorgebrande zekering de bedrading en andere elektrische componenten tegen een te hoge spanning.

Gitaartabs.nl - Leer gitaar spelen voor een prikkie

GitaarTabs – Leer gitaar spelen voor een prikkie!

Wil jij graag gitaar leren spelen maar wil je niet investeren in dure gitaar lessen? Klik op onderstaande knop om voor €4,95 met de lessen van GitaarTabs te beginnen!

bekijk deze aanbieding!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.