Tremolo

Dit wordt ook wel de vibrato genoemd. Deze is niet te verwarren met de speelstijl die ook zo genoemd wordt. De tremolo is een beweegbare brug die op de gitaar zit. Veel soorten elektrische gitaren kunnen hiermee uitgerust worden. Er zit dan aan de brug een hendel waarmee je de brug kunt laten bewegen. Er zijn veel verschillende soorten tremolo’s te verkrijgen. Een probleem dat vaak ontstaat bij een slechte of slecht afgestelde tremolo is dat de gitaar ontstemd raakt.

Gitaartabs.nl - Leer gitaar spelen voor een prikkie

GitaarTabs – Leer gitaar spelen voor een prikkie!

Wil jij graag gitaar leren spelen maar wil je niet investeren in dure gitaar lessen? Klik op onderstaande knop om voor €4,95 met de lessen van GitaarTabs te beginnen!

bekijk deze aanbieding!
Timo van Dijk
Muziek, en dan met name gitaar spelen is mijn grote passie! Van het spelen in mijn eigen bandje tot het lesgeven aan beginnende gitaristen, mijn hele leven draait om de gitaar. Op GitaarVermaak.nl deel ik de kennis en ervaringen die ik in de afgelopen 14 jaar als gitarist heb opgedaan. Zo weet jij precies hoe en met welk materiaal je moet beginnen, leer je hoe je jouw gitaar moet onderhouden en krijg je veel achtergrond informatie over de beste gitaristen en de nieuwste equipment!