Tokkelen

Tokkelen of misschien bij sommigen beter bekend als “fingerpicking” is een bijzondere speeltechniek. Bij deze speeltechniek maakt men geen gebruik van een plectrum om de snaren aan te slaan. De snaren sla je nu namelijk met de vingers van jouw rechter hand aan (mits je rechtshandig bent natuurlijk). Anders is het andersom.

Bij tokkelen is het belangrijk dat je onthoudt dat je niet alle snaren met alleen de duim aanslaat. Bij tokkelen zijn de bovenste 3 snaren voor de duim. De rest van de snaren sla je aan met de rest van de vinger aan jouw hand. Tokkelen is een ingewikkelde manier van spelen maar voor iedereen met genoeg doorzettingsvermogen haalbaar.

Toen je net begon met gitaar spelen was het heel lastig om jouw vingers afzonderlijk van elkaar te kunnen bewegen. Nu dat eindelijk vanzelf gaat en je wilt gaan tokkelen dan krijg hetzelfde met de anderen hand. Door oefening is het voor iedereen mogelijk om ook de bij de andere hand de vingers afzonderlijk te kunnen gaan bewegen. Zo is het tokkelen dus voor iedereen bereikbaar.

Koen Snoek - Leer gitaar spelen in 22 lessen!

Gitaar spelen als een echte PRO?

Met de online videocursus ‘Gitaar spelen in 22 lessen’ hoor je binnen no-time resultaat!

Breng mij naar de gratis proeflessen!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.