Snaardikte

Snaren zijn er in vele soorten, maten en vormen. Zo kunnen je snaren ook krijgen in verschillende diktes. Dat betekend dat alle 6 snaren, allemaal in verschillende setjes in verschillende diktes te krijgen zijn. Als gitarist is het leuk om te experimenteren met verschillende snaardiktes. Zo komt je er voor je zelf ook achter wat je zelf het fijnste vindt spelen.

Op de verpakking van de snaren staat aan de buitenkant altijd welke snaardikte het is. Een voorbeeld is dat er op de verpakking “Light, 012” staat. Dit betekend dat je vrij lichte snaren hebt. 012 betekend dat de dunste snaar, 0,012 inch in doorsnede is. Dat is ongeveer 0,3 millimeter. Zo zijn er veel verschillende soorten, 010, 014, 016, het is allemaal mogelijk.

Gitaartabs.nl - Leer gitaar spelen voor een prikkie

GitaarTabs – Leer gitaar spelen voor een prikkie!

Wil jij graag gitaar leren spelen maar wil je niet investeren in dure gitaar lessen? Klik op onderstaande knop om voor €4,95 met de lessen van GitaarTabs te beginnen!

bekijk deze aanbieding!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.