Pure Nickel

De woorden “Pure Nickel” zeggen het eigenlijk al, pure nikkel letterlijk vertaald. Nu zijn de snaren natuurlijk niet gemaakt van 100% nikkel. Nikkel is net als ijzer een ferrometaal wat betekend dat het materiaal magnetisch is.

Wanneer we praten over “Pure Nickel” dan hebben we het over de oppervlaktebehandeling van de buitensnaar. Bij Pure Nickel snaren is de buitensnaar helemaal voorzien van een laag 100% nikkel. Net als bij andere snaren dient dit om de snaren te beschermen tegen corrosie.

Wel geven Pure Nickel snaren een heel eigenaardig geluid. Zowel op een Western gitaar als op een elektrische gitaar zijn ze te gebruiken. Pure Nickel snaren geven een heel warm en zacht geluid dat een beetje doet denken aan het gitaargeluid uit de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw. Hoe hard je deze snaren ook bespeeld. Ze zullen nooit schel gaan klinken als ze goed gestemd zijn.

Koen Snoek - Leer gitaar spelen in 22 lessen!

Gitaar spelen als een echte PRO?

Met de online videocursus ‘Gitaar spelen in 22 lessen’ hoor je binnen no-time resultaat!

Breng mij naar de gratis proeflessen!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.