Les Paul

Iemand die een klein beetje affiniteit met het gitaar spelen heeft die heeft vast en zeker de term “Les Paul” wel eens gehoord. Les Paul is een bouwvorm van een solid body, elektrische gitaar. De Les Paul gitaren zijn vernoemd na de in 2009 overleden Lester William Polsfuss. Hij was een pionier op het gebied van de ontwikkeling van de solid body elektrische gitaar.

Samenwerking met Gibson

De Les Paul kwam pas echt tot ontwikkeling toen Lester Polsfuss de samenwerking aanging met het wereldbekende merk Gibson. Vanaf dat moment was Lester verplicht om zich in openbaar altijd de vertonen met een Gibson Les Paul gitaar. Polsfuss en Gibson hebben met zijn tweeën de Les Paul gitaar gigantisch bekend gemaakt. Van de jazzmuziek tot aan de trashmetal, overal zie je dit soort gitaar op het podium tegenwoordig.

Mocht je zelf na zitten te denken om een Les Paul gitaar te kopen? Wij hebben hier een blogbericht over geschreven om er voor te zorgen dat jij van juiste informatie wordt voorzien en de juiste keuze maakt.

Koen Snoek - Leer gitaar spelen in 22 lessen!

Gitaar spelen als een echte PRO?

Met de online videocursus ‘Gitaar spelen in 22 lessen’ hoor je binnen no-time resultaat!

Breng mij naar de gratis proeflessen!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.