Jackplate

Dit is een klein onderdeeltje dat je vindt bij een elektrische gitaar. Zoals we allemaal weten versterken we het geluid van een elektrische gitaar. Wanneer we de snaren aanslaan dan moet er vanaf de gitaar een signaal naar de versterker gestuurd worden. Dit kan met een ouderwetse gitaarkabel maar tegenwoordig zijn er ook al prachtige draadloze oplossingen.

In de elektrische gitaar zit dan de zogenaamde jackplate gemonteerd. Dit is een stalen plaatje die doorgaans aan de achterkant of onderkant van de gitaar gemonteerd zit. Door deze plaat steek jij de 6,3 mm jackplug van de kabel zodat deze is ingeplugd in de gitaar. Draadloos of niet, wanneer je de jackplug door de jackplate gestoken hebt kan jouw gitaargeluid versterkt worden.

Gitaartabs.nl - Leer gitaar spelen voor een prikkie

GitaarTabs – Leer gitaar spelen voor een prikkie!

Wil jij graag gitaar leren spelen maar wil je niet investeren in dure gitaar lessen? Klik op onderstaande knop om voor €4,95 met de lessen van GitaarTabs te beginnen!

bekijk deze aanbieding!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.