Dreadnought

De “Dreadnought-gitaar” is een type Western gitaar die in 1916 door Martin & Company op de markt gebracht werd. Deze bouwvorm van een Westerngitaar werd later door vele andere producenten overgenomen. Bij de Dreadnought-gitaar is de klankkast aanzienlijk groter dan bij een normale Westerngitaar. Dit geeft dan ook een krachtiger en luider geluid.

De naam “Dreadnought” is vernoemd naar het Britse slagschip HMS Dreadnought. De HMS Dreadnought was de eerste van een nieuwe generatie grote slagschepen van de Britse marine. Hierdoor werd de vergelijking tussen een groot slagschip en een grote Westerngitaar als snel gemaakt.

Koen Snoek - Leer gitaar spelen in 22 lessen!

Gitaar spelen als een echte PRO?

Met de online videocursus ‘Gitaar spelen in 22 lessen’ hoor je binnen no-time resultaat!

Breng mij naar de gratis proeflessen!
Timo van Dijk
Muziek, en dan met name gitaar spelen is mijn grote passie! Van het spelen in mijn eigen bandje tot het lesgeven aan beginnende gitaristen, mijn hele leven draait om de gitaar. Op GitaarVermaak.nl deel ik de kennis en ervaringen die ik in de afgelopen 14 jaar als gitarist heb opgedaan. Zo weet jij precies hoe en met welk materiaal je moet beginnen, leer je hoe je jouw gitaar moet onderhouden en krijg je veel achtergrond informatie over de beste gitaristen en de nieuwste equipment!