Buitensnaar

De buitensnaar is dat wat we aan de buitenkant van de snaar zien zitten. Een gitaarsnaar is opgebouwd uit een binnen -en buitensnaar. De binnen snaar is afhankelijk van de gitaar van nylon, staal of een andere materiaal. Hier omheen wordt de buitensnaar gewikkeld.

Wanneer je de snaren van jouw gitaar goed bekijkt dan zul je ook zien dat de buitensnaar om de binnensnaar gewonden is. Dit geldt niet bij de 3 dunste snaren van een klassieke gitaar. Hier zit geen stalen buitensnaar om heen gewonden. Ook bij akoestische Western gitaren zijn de 2 dunste snaren niet voorzien van een buitensnaar.

Bij elektrische basgitaren is het een andere verhaal. Doordat deze vooral lage klanken produceert en maar 4 snaren heeft (de standaard basgitaar), zijn deze snaren allemaal wel voorzien van een omwonden buitensnaar.

Gitaartabs.nl - Leer gitaar spelen voor een prikkie

GitaarTabs – Leer gitaar spelen voor een prikkie!

Wil jij graag gitaar leren spelen maar wil je niet investeren in dure gitaar lessen? Klik op onderstaande knop om voor €4,95 met de lessen van GitaarTabs te beginnen!

bekijk deze aanbieding!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.