Grand Concert gitaar

Als je de Concert gitaar kent dan kun je al wel raden wat de Grand-Concert gitaar is. Dit namelijk het grote broertje van de concert gitaar. Daarentegen is de GC gitaar toch een slag kleiner dan de Dreadnought gitaar en een heel stuk kleiner dan de Jumbo gitaar.

Korte geschiedenis

De geschiedenis van de Grand Concert gitaar is nog niet een zo heel oud. Ergens halverwege de jaren ’80 van de vorige eeuw kwam dit type gitaar opzetten. Dit type gitaar werd al snel populair onder de experimenterende tokkelaars.

Ondanks dat de klankkast van de GC gitaar kleiner is dan die van de Dreadnought gitaar is de hals van de GC breder. Dit betekend gelijk dat de snaren van deze gitaar verder uit elkaar komen te staan. Dit gaf de tokkelaars van die tijd de kans om gekke dingen met hun vingers te doen die op een Dreadnought onmogelijk waren.

Het compacte geluid van de GC

Een groot voordeel van de GC is dat deze gitaar een compacter geluid heeft dan bijvoorbeeld de Dreadnought. Door de kleinere klankkast wordt het geluid minder hard versterkt.

Daarom wordt de GC regelmatig toegepast in opname studio’s. Het compacte geluid van een GC is veel beter te gebruiken in combinatie met een microfoon dan een Dreadnought of Jumbo gitaar.

Het compacte geluid van de de GC maakt het ook stukken beter mogelijk om het instrument in combinatie met andere instrumenten te gebruiken. Het compacte geluid zorgt er voor dat het geluid van de gitaar niet de rest zal overstemmen.

Hierdoor wordt de GC ook vaak wel de studiogitaar genoemd. Niet alleen het compacte geluid is een voordeel maar ook door de kleinere klankkast is hij beter te bespelen als je zit. Iets dat in een studio best wel vaak voor kan komen.

Koen Snoek - Leer gitaar spelen in 22 lessen!

Gitaar spelen als een echte PRO?

Met de online videocursus ‘Gitaar spelen in 22 lessen’ hoor je binnen no-time resultaat!

Breng mij naar de gratis proeflessen!
Leon
Ik ben een web developer die gek is op affiliate marketing. Voornamelijk bezig met ontwikkeling van mijn eigen producten en diensten.